ارتودنسی کودکان + پاسخ به سوالات رایج

ارتودنسی کودکان

همه چیز درباره ارتودنسی کودکان

ارتودنسی کودکان یکی از موارد و موضوعاتی است که بنا به سن کودک برای خانواده‌هایی که کودکشان مشکلات دندان و دندان پزشکی دارد، نیاز است و آن‌ها را نیز درگیر خودش می‌کند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد مشکلات و مسائل مربوط به انواع ارتودنسی کودکان، سن مناسب برای انجام این کار و همچنین قیمت ارتودنسی کودکان با شما صحبت کنیم تا بتوانید اطلاعات بسیار بیشتری را در مورد این موضوع داشته باشید و در صورتی که با این مسأله برخورد کردید، دچار نگرانی و دلهره نشوید.

ارتودنسی کودکان چیست؟

ابتدا و پیش از آن که بخواهیم انواع ارتودنسی و یا زیرشاخه‌های مربوط به این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است بدانیم که ارتودنسی به طور کلی چیست و چگونه می‌توانیم از این روش برای بهبود وضعیت دندان‌های خود و یا کودک خود استفاده نماییم. ارتودنسی کودکان در حقیقت روشی است که برای تثبیت دندان‌ها در جایگاه‌ آن‌ها استفاده می‌شود. در این روش دندان‌ها را با سیم مخصوص ارتودنسی به هم متصل کرده و سعی می‌کنند تا آن‌ها را در جایگاه مناسب خود قرار دهند. معمولاً ارتودنسی در کودکان و زمانی که بیمار در سنین پایین‌تری قرار دارد، نتایج بهتری را به نمایش می‌گذارد. همین موضوع سبب می‌شود که خانواده‌ها در تلاش باشند تا این کار را در همان آغاز کودکی و سنین پایین انجام دهند. فراموش نکنید که بهتر است برای حل مشکلات دهان و دندان خود به سرعت اقدام کنید و از این بابت به هیچ وجه سهل انگاری نکنید.

انجام ارتودنسی ثابت در مطب دکتر شیبانی نیا، فلوشیپ فوق تخصصی ارتودنسی- جراحی

انواع ارتودنسی کودکان

به طور کلی چند نوع ارتودنسی برای کودکان وجود دارد که هر کدام از آن‌ها می‌توانند برای یک کودک مناسب باشند. فراموش نکنید که ارتودنسی‌ به کودک شما کمک می‌کنند تا لبخند بسیار بهتر و دلنشین‌تری داشته باشد. بریس‌های فلزی، بریس‌های سرامیکی و بریس‌های زبانی از جمله چند مدل بریس‌هایی هستند که می‌توانید استفاده کنید.

  • بریس‌های فلزی

بریس‌های فلزی نسبت به دیگر مدل‌های ارتودنسی دارای قدمت و سابقه استفاده طولانی‌تری می‌باشند. این نوع از بریس‌ها معمولاً قیمت کمتری دارند، اما در عین حال نیز ظاهر چندان جذابی ندارند. در این روش براکت‌های فلزی را بر روی دندان‌ها می‌چسبانند و سیم پیچی‌های فلزی را از دندان‌های آسیا یک طرف به طرف دیگر می‌رسانند. معمولاً این مدل از درمان نیز بین ۱ تا ۳ سال زمان می‌برد. فاصله بین چکاپ‌های بریس فلزی هر یک ماه یک بار است و در طول این مدت پزشک با توجه به روند پیشرفت ارتودنسی می‌تواند میزان شلی و سفتی بریس‌ها را کنترل کند. یکی از معایب این نوع از ارتودنسی‌ها آن است که کودک نمی‌تواند غذا‌های سفت را بجود و احتمالاً احساس درد و ناراحتی را نیز در لثه‌های خودش خواهد داشت.

  • بریس‌های سرامیکی

در بریس‌های سرامیکی که ساختاری مشابه با بریس‌های فلزی دارند، تنها یک تفاوت وجود دارد. براکت‌هایی که بر روی دندان‌ها چسبانده می‌شوند از مواد شفاف ساخته شده‌اند و همین موضوع سبب می‌شود که ظاهر بریس‌ها زیباتر و بهتر باشد. بریس‌های سرامیکی شکننده‌تر هستند، لکه‌پذیری بالایی دارند و ممکن است کودک را در زمینه نگهداری از آن‌ها دچار زحمت کند که بهتر است برای کودکانی با سنین پایین‌تر از این نوع بریس استفاده نکنید.

مطالعه بیشتر: پلاک شفاف ارتودنسی

  • بریس‌های زبانی

مورد بعدی که در ارتودنسی کودکان استفاده می‌شود، بریس‌های زبانی است. بریس‌های زبانی معمولاً نسبت به بریس‌های معمولی کمتر استفاده می‌شوند. یکی از مواردی که در خصوص این بریس‌ها لازم است تا بدانید آن است که ابتدا باید وضعیت دهان و کام کودک مورد بررسی قرار گرفته و سپس چیزی درحدود یک ماه و نیم طول می‌کشد تا بریس مناسب کودک شما ساخته شود.

ویژگی‌های متخصص ارتودنسی کودکان

اما یک متخصص ارتودنسی کودکان بایستی چه ویژگی‌هایی داشته باشد که بتوان به او اعتماد کرد و انجام این کار را به او سپرد. در این قسمت به اینه ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم و سعی می‌کنیم تا جای ممکن مؤلفه‌های مربوط به این فرد را بیان کنیم.

  • اخلاق و رفتار

اولین ویژگی پزشکی که قرار است کار ارتودنسی کودکان را انجام دهد، آن است که دارای اخلاق و رفتار مناسبی باشد. همان طور که می‌دانید کودکان نسبت به بزرگسالان در طیف حساسیتی و ترس بیشتری نسبت به فعالیت‌های دندان پزشکی قرار دارند. همین موضوع سبب می‌شود که اگر پزشک نتواند به خوبی با کودک ارتباط برقرار کند، به احتمال بسیار زیاد کودک در حین انجام ارتودنسی بی‌قراری کرده و پزشک نتواند تا به درستی کارش را انجام دهد.

  • مهارت

مورد بعدی در خصوص میزان مهارتی است که پزشک دارد. پزشک متخصص ارتودنسی کودکان باید مهارت و دانش و تجربه بالایی داشته باشد که بتواند کار ارتودنسی کودکان را انجام دهد و هیچگونه مشکل و دردسری نیز به وجود نیاید.

انجام ارتودنسی فانکشنال در مطب دکتر شیبانی نیا، فلوشیپ فوق تخصصی ارتودنسی- جراحی

هزینه و قیمت ارتودنسی کودکان

مورد بعدی که لازم است به ان بپردازیم در خصوص قیمت ارتودنسی کودکان است. قیمت ارتودنسی‌ها معمولاً به این صورت است که با توجه به نوع بریس استفاده شده، کیفیت بریس و همچنین مدت زمان ماندن بریس بر روی دندان‌ها تعیین می‌شود. نوسانات قیمتی در این زمینه وجود دارد و بهتر است برای آن که بتوانید هرچه بهتر و دقیق‌تر در مورد قیمت ارتودنسی‌ها بدانید، به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.

ارتودنسی کودکان از چه سنی

بهترین سن ارتودنسی کودکان، 8 سالگی برای دختران و 9 سالگی برای پسرهاست. در شرایطی که کودک ناهنجاری فکی دارد یا دارای شکاف لب و کام است، باید زودتر از این سن تحت درمان ارتودنسی قرار بگیرد.

سؤالات رایج ارتودنسی کودکان

در این قسمت به چند مورد از رایج‌ترین سؤالات ارتودنسی کودکان پاسخ خواهیم داد که ممکن است برای شما و یا هر کدام از اطرافیانتان بسیار مهم باشد. بنابراین بهتر است از مطالعه این سؤالات غافل نشوید.

  • آیا ارتودنسی کودکان درد دارد؟

اولین سؤال آن است که بدانیم آیا ارتودنسی کودکان درد دارد یا خیر. در صورتی که کودک شما و یا حتی خود شما از این موضوع مطلع باشید، مسلماً تحمل بیشتری را در خصوص آن خواهید داشت. ارتودنسی کودکان یکی از مواردی است که به دلیل بستن سیم بر روی دندان‌ها و همچنین محکم کردن آن‌ها احتمالاً کمی درد را در قسمت لثه‌ها برای کودکان به وجود می‌آورد. اما این درد به قدری نیست که کودک قادر به تحمل آن نباشد و یا نیاز به استفاده از مواد مسکن و آرامبخش باشد. معمولا درد ارتودنسی یک یا چند روز پس از جلسه ویزیت ماهانه است و بعد از آن برطرف می شود.

ارتودنسی کودکان تهران

اگر بدنبال یک متخصص ارتودنسی کودکان خوب هستید، باید بگوییم که دکتر احمد شیبانی نیا، یکی از بهترین متخصصین ارتودنسی کودکان و بزرگسالان در شهر تهران است. بیش از 25 سال تجربه و مهارت در زمینه انواع ارتودنسی دندان، بیش از 1000 نمونه ارتودنسی موفق، و درصد بالای بیماران راضی، از مهم ترین علل اعتماد بیماران به ایشان است. جناب دکتر، فلوشیپ فوق تخصصی ارتودنسی- جراحی هستند.

جمع‌بندی

به طور کلی در خصوص ارتودنسی کودکان این موضوع را باید بدانید که این کار سبب می‌شود تا کودک شما از همان سنین کودکی بتواند لبخند خوبی داشته باشد. ارتودنسی علاوه بر آن که ظاهر بهتری به صورت کودک می‌بخشد، در غذا خوردن و حتی صحبت کردن صحیح او نیز می‌تواند بسیار تأثیر داشته باشد. بنابراین بهتر است هرگز این موضوع را فراموش نکنید که اگر متوجه ناهماهنگی دندان‌های کودک خود شدید، بهتر است حتماً در اولین فرصت نسبت به درمان ارتودنسی کودک خود اقدام کنید. متشکریم که تا پایان این مطلب از سایت دکتر شیبانی نیا، متخصص ارتودنسی در تهران، با ما همراه بودید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *