ارتودنسی نامرئی – پلاک شفاف ارتودنسی
ارتودنسی نامرئی- پلاک شفاف ارتودنسی دو واژهای که شاید همه افرادی را که به دنبال یک لبخند زیبا هستند را بهدنبال خود کشانده است. همهی ما در دوران کودکی دندانهای شیری خود را از دست دادهایم. عوامل متعددی وجود دارد که سبب شده تا در بزرگسالی دندانهایی ناصاف داشته باشیم. از جمله آنها میتوان به کوچک بودن فک، عادات عملکردی نادرست مثل مکیدن انگشت یا مکیدن بیش از حد شیشه و پستانک، عوامل وراثتی و در انتها مراقبت نادرست از دندانها اشاره کرد. کجی و ناصاف بودن دندانها خود تاثیرات نامناسبی را بهدنبال خواهد داشت. ساییدگی بیش از حد دندان، ایجاد مشکلات گفتاری، مشکلات در جویدن غذا و در انتها کاهش اعتماد بهنفس از مواردی است که به دنبال مشکلات ناصاف بودن دندانها بوجود میآیند. خوشبختانه درزمانی که ما هستیم با پیشرفت تکنولوژی در علم و پزشکی انواع مختلفی از راههای درمان وجود دارد. این روشها در قالب ارتودنسی به افرادی که با این دست از مشکلات دهان و دندان در ارتباط هستند ارائه میشود. اوایل ورود ارتودنسی در ایران تنها به یک شکل ثابت و مشخص انجام پذیر بود، اما امروزه ارتودنسی برای مشکلات مختلف با روشهای مختلفی انجام می شود. ارتودنسی نامرئی یکی از این چند روش درمان ارتودنسی است که طرفداران زیادی دارد. در ادامه این مطلب با شما هستیم تا شما را از جزئیات آن مطلع سازیم.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
ارتودنسی نامرئی یا همان ارتودنسی شفاف روشی است که در آن دستگاه ارتودنسی دیده نمیشود. تقاضای بیماران بزرگسال برای این نوع از ارتودنسی بیشتر میباشد. این روش برای افراد حساس نسبت به اینکه هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن دستگاه ارتودنسی دیده نشود، مناسب است. حال به بررسی انواع و جوانب مختلف این روش میپردازیم.
انواع ارتودنسی نامرئی
بهطور کلی ارتودنسی در دو دسته ثابت و متحرک صورت میپذیرد که این دسته بندی برای ارتودنسی شفاف نیز صادق است. ارتودنسی لینگوال، و ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف، ارتودنسی همرنگ دندان یا سرامیکی از انواع مختلف روشهای ارتودنسی نامرئی هستند. با توجه به شکل قرارگیری دستگاه، هر کدام از این روش ها در دسته ارتودنسی ثابت یا متحرک قرار میگیرد.
-
ارتودنسی نامرئی لینگوال
در ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی ثابت پشت دندان، بریس های فلزی در پشت دندان قرار می گیرند. از آنجاییکه در معرض دید نیستد در گروه ارتودنسی نامرئی از نوع ثابت قرار می گیرد.
-
ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف
پلاک شفاف ارتودنسی در گروه ارتودنسی متحرک قرار می گیرد.
ارتودنسی همرنگ دندان یا سرامیکی
ارتودنسی سرامیکی به دلیل داشتن بریس های شفاف یا سفید، رنگ جلوه زیبایی بیشتری دارد و در گروه ارتودنسی نامرئی از نوع ثابت است.
مراحل انجام پلاک شفاف ارتودنسی
یکی از مواردی که یک فرد متقاضی قبل از اقدام برای ارتودنسی نامرئی باید از آن مطلع باشد مراحل انجام ارتودنسی است. زیرا نتیجه بخشی این کار مانند تمامی کارهای پزشکی مستلزم داشتن صبر و حوصله کافی میباشد.
مرحله اول: مشاوره یا ویزیت اولیه
ابتدا پزشک با معاینه اولیه و بررسی ظاهری بیمار زمانی کوتاه را به بیمار اختصاص میدهد. در ویزیت مشکل بیمار، مراحل و زمان تقریبی درمان، و روش درمانی، و هزینه ارتودنسی نامرئی برای بیمار توضیح داده شده و اطلاعاتی برای تصمیم گیری در اختیار او قرار داده میشود.
مرحله دوم: تصمیم قطعی بیمار برای انجام درمان
ارتودنتیست نسخه ای مبنی بر عکس های رادیوگرافی لازم برای بیمار می نویسد تا آنها را تهیه کند. در نوع پلاک ارتودنسی نامرئی آنالیز سه بعدی دندانها قبل از مرحله نصب نیز باید انجام شود.
مرحله سوم: مشاهده رادیوگرافی ها و قالب گیری
در این مرحله متخصص ارتودنسی با معاینه و مشاهده عکس رادیولوژی بیمار روش قطعی درمان را تعیین میکند. از دندان بیمار قالب می گیرد.
مرحله چهارم: شبیه سازی سه بعدی
مدلی که از دندان وجود دارد را در داخل کامپیوتر به صورت سه بعدی شبیه سازی می کنند. سپس حرکتهای لازم را به دندانها داده تا به مرحله نهایی و انتهای درمان برسد. حالا وضعیت نهایی را با وضعیت اولیه مقایسه می کنند. دندانها را نظیر به نظیر بر هم منطبق می کنند تا ببینید هر دندان قرار است چه حرکتی داشته باشد. به عنوان مثال یک دندان قرار است 1 میلی متر به سمتی حرکت کنند. پس تعدادی پلاک شفاف درست می کنند که هر کدام بتواند 0.2 میلی متر دندان را حرکت دهد و مثلا این حرکت ۲ میلی متری (طی 10 مرحله) انجام می شود.
مرحله پنجم: ساخت و تحویل پلاک های شفاف
فرض کنید که برای درمان بیمار 10 مرحله در نظر گرفته شده است. حالا هر مرحله از شبیه سازی را به یک پرینتر سه بعدی ارسال می کنند. و روی هر پرینت، یک پلاک متحرک شفاف درست می کنند و 10 پلاک به بیمار تحویل می دهند. بیمار بنا به دستور پزشک، هر پلاک را بین یک تا دو هفته استفاده می کند تا به عنوان مثال 0.2 میلی متر جابجایی دندان اتفاق بیافتد و بعد از استفاده از تمام 10 پلاک، نتیجه نهایی حاصل می شود.
انجام ارتودنسی فانکشنال در مطب دکتر شیبانی نیا، فلوشیپ فوق تخصصی ارتودنسی- جراحی
مرحله ششم: بررسی روند و تاثیر درمان
پس از مدت مشخصی که توسط پزشک متخصص تعیین میشود، بعد از نصب دستگاه بر روی دندانهای بیمار روند تاثیر آنالیز میشود. اگر اقدامات نتیجه داده و مشکلی بوجود نیامده باشد پزشک متخصص ارتودنسی روش درمان را در پی میگیرد. در صورت نیاز به تغییرات در روند درمان، پزشک آنها را اعمال میکند.
مرحله هفتم: تثبیت درمان
از با اهمیتترین مراحل در هر درمان دندانپزشکی تثبیت و مراقبت از تغییرات است. اگر این مرحله به ظاهر ساده، نادیده گرفته شود تمامی زمان و زحمات و هزینههای صرف شده از بین خواهد رفت.
مزایای پلاک شفاف ارتودنسی
- کوتاه بودن طول درمان
- عدم ایجاد تغییرات ظاهری در برخوردهای روزانه
- راحتی در برداشتن دستگاه در هنگام صرف غذا
- تمییز کردن آسان دستگاه به خاطر متحرک بودن آنها
- عدم آسیب به لثه
معایب پلاک شفاف ارتودنسی
- مراقبت و نگهداری از دستگاه به خاطر حساسیت بالای آن
- داشتن قیمت زیاد نسبت به سایر روشها
- در مدت زمانی که دستگاه پلاک ارتودنسی نامرئی درون دهان شما است شما تنها اجازه خوردن آب را خواهید داشت.
- متحرک بودن پلاک و اینکه شما قادر هستید دستگاه را از دهان خود خارج کنید، باعث شده که روند درمان و مراقبت از دستگاه تا حد زیادی به همکاری بیمار وابسته باشد.
ارتودنسی نامرئی در تهران
مراکز زیادی در تهران عمل ارتودنسی را اجرا میکنند. شما باید برای انتخاب درست مرکز درمان این نکته را بخاطر داشته باشید که وجود یک تیم حاذق و کار بلد از اهمیت ویژهای برخوردار است. همچنین وجود امکانات و تجهیزات مختلف برای ارائه خدمات بهتر در بین صدها مرکز دندانپزشکی این امکان را به مراجعه کننده میدهد تا با خیالی آسوده روند درمان را دنبال کند.
انجام پلاک شفاف ارتودنسی
دکتر احمد شیبانی نیا، اولین متخصص ارتودنسی در ایران است که درمان پلاک شفاف ارتودنسی را بدون نیاز به شرکتهای خارجی، و در ایران انجام می دهد.
هزینه پلاک شفاف ارتودنسی 1401
قیمت انجام درمان پلاک شفاف بعد از جلسه اول معاینه به صورت حضوری و قبل از شروع درمان به بیماران اطلاع داده می شود.
قیمت ارتودنسی نامرئی 1401
ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف نسبت به ارتودنسی با سایر روشها دارای قیمتی بالاتر است. این تفاوت قیمت به خاطر وجود عوامل مختلف مانند روش تولید دستگاه، مواد سازنده دستگاه و غیره است.
پاسخ به سوالات رایج پلاک شفاف ارتودنسی
در ادامه مطلب به سوالات رایج شما عزیزان در مورد ارتودنسی نامرئی مفید و کوتاه پاسخ می دهیم.
-
آیا دکتر احمد شیبانی نیا درمان پلاک شفاف ارتودنسی را انجام می دهد؟
پاسخ به این سوال را در قالب ویس زیر گوش کنید:
-
ارتودنسی نامرئی درد دارد؟
یکی از سوالاتی که همواره ذهن مراجعه کنندگان برای انجام امورات دنداپزشکی را به خود مشغول کرده میزان دردی است که باید تحمل کنند. انجام عمل ارتودنسی نامرئی دردناک نبوده و در ابتدای کار تنها کمی فشار بر روی دندانهاست. این امر طبیعی بوده و بعد از مدتی شما به وجود دستگاه در دهان خود عادت خواهید کرد.
-
ارتودنسی نامرئی بهتر است یا ارتودنسی سنتی؟
با بررسی معایب و مزایای اقدام ارتودنسی نامرئی این شما هستید که میتوانید با مشورت گرفتن از دندانپزشک خود بهترین روش را برای درمان خود انتخاب میکنید. ناگفته نماند که در این انتخاب عواملی دیگر مانند هزینه شرایط خود بیمار و بسیاری از موضوعات نیز بیتاثیر نخواهند بود.
-
پلاک شفاف ارتودنسی مناسب چه افرادی است؟
افراد با ناهنجاری های مختلف دندانی و فکی مانند شلوغی دندانها، فاصله دار بودن دندانها، کراس بایت، اپن بایت، دیپ بایت و اورجت می توانند از این شیوه درمانی بهره مند شوند.
-
جنس پلاک شفاف ارتودنسی از چیست؟
از جنس طلق یا پلاستیک مخصوص است.
سخن پایانی
در این مطلب سعی شد تا اطلاعات مختلفی که یک مراجعه کننده برای انجام پلاک شفاف ارتودنسی و ارتودنسی نامرئی نیاز دارد را در اختیار شما قرار دهیم. همکاران ما نیز در مرکز دندانپزشکی دکتر احمد شیبانی نیا؛ متخصص ارتودنسی در تهران، حضور دارند تا بصورت تلفنی یا حضوری شما در گرفتن خدمات بهتر یاری کنند. اگر در خصوص ارتودنسی نامرئی یا سایر روشهای درمانی دندانپزشکی سوالی داشته باشید میتوانید از طریق ارتباط با ما سایت آنها را مطرح کنید. امیدواریم که مطالب ارائه شده برای شما مفید واقع شده باشد.
سلام وقت بخیر. شنیدم که پلاک های شفاف ارتودنسی لک میشن درسته؟
سلام دوست عزیز. پلاک های شفاف به مراقبت خوب بهداشت دهان و دندان، و تمیز کردن دو یا سه مرتبه خود پلاک در روز، نیاز دارند. در صورت رعایت کردن لک نمی شوند.